waveplooi

Ga naar de inhoud

Hoofdmenu:

Hoe kunt u een wave-plooi gordijn maken ?

Wij zijn ervan overtuigd dat iedereen die in staat is om een normaal geplooid gordijn te maken zeker ook een gordijn kan maken met een Wave - Plooi. Een wave-plooi gordijn is namelijk niets meer dan een rechte lap waarvan de zijkanten zijn afgewerkt, de onderkant is voorzien van een loodkoord of zoom en aan de bovenkant is het speciale wave band op gestikt. Het wave band heeft een breedte van 10 cm. en is voorzien van een heleboel lusjes waar u later de speciale wave plooi haakjes in kunt steken.

Alvorens u aan de confectie van uw wave-plooi gordijn kunt beginnen moet u ervoor zorgen dat u de juiste hoeveelheid stof in huis heeft. In het hoofdstuk hoeveelheid stof kunt u precies lezen hoe u deze hoeveelheid kunt berekenen. Naast de stof heeft u ook de juiste hoeveelheid onderdelen nodig zoals:

  • Wave-plooi band

  • Wave-plooi haakjes

  • Wave plooi runners


Het aantal meters wave-plooi band is gelijk aan de meters stofbreedte welke u in de tabel kunt uitlezen. Daarnaast kunt u in de tabel ook zien hoeveel haakjes u nodig heeft en het aantal runners is gelijk aan het aantal haakjes dat u gaat verwerken. Let wel het aantal haakjes/runners moet per gordijn altijd een even aantal zijn. 2 haakjes vormen samen 1 plooi !

Mocht u niet beschikken over de juiste rail dan kan het ook nog mogelijk zijn dat u een andere rail moet bestellen. Voor meer informatie over rail e.d. kunt u klikken op de button onderdelen en rail.

Om u e.e.a. duidelijk te maken hebben wij voor u op deze pagina nog een filmpje geplaatst waarop u kunt zien hoe u te werk moet gaan. In dit filmpje wordt gebruik gemaakt van het  
systeem. Hierbij is op het band door verschillende merk tekens aangegeven hoeveel lusjes u tussen de haken aan moet houden. Dit aantal lusjes komt overeen met de plooitoeslag uit de speciale "newave" tabel welke wij voor de beide tussen maten van 6 en 8 cm. op de site hebben gezet. Elders op deze site kunt u meer info vinden over het "newave"systeem.SPECIALE EINDRUNNER
Door onze leverancier is een speciale "eindrunner" uitgedacht welke u kunt gebruiken bij de laatse runner. Dit is een soort zadeltje wat u d.m.v. het haakje in de laatste runner kunt klikken. Daarna kunt u in het midden eventueel uw gordijn voorzien van een trekstang en d.m.v. een extra haakje kunt u de laatste plooi met 2 haakjes vast maken aan het zadeltje.
U zult zien dat het gordijn, aan eind en sluitzijde, direct mooier zal hangen en door de handige trekstang kunt u het gordijn gemakkelijk open en dicht schuiven zonder dat deze vuil worden.

Wilt u uw wave-plooi gordijn niet zelf maken, kijk dan in onze webwinkel voor onze speciale aanbiedingen !

Terug naar de inhoud | Terug naar het hoofdmenu