waveplooi

Ga naar de inhoud

Hoofdmenu:

Losse onderdelen
In onze webwinkel kunt u niet alleen terecht voor het bestellen van uw gordijnen met een wave-plooi maar ook voor alle onderdelen om zelf uw wave-plooi gordijn te maken. Indien u in onze webwinkel een gordijn besteld welke gemaakt is met een wave-plooi dan zit het wave-plooi band er al op genaaid en ontvangt u ook de benodigde haakjes.
U dient eventueel nog wel de benodigde wave-plooi runners of rail er extra bij te bestellen.
Hieronder zullen wij per onderdeel een omschrijving geven waar deze voor dient en hoe u deze kunt gebruiken.

Wave-plooi band
Dit transparante band heeft een hoogte van 10 cm. en is aan de bovenzijde voorzien van lusjes waarin u de speciale wave-plooi haakjes kunt schuiven. Aan de hand van het aantal haakjes/runners moeten de lusjes netjes gelijk over de breedte van uw gordijn verdeeld worden. Let wel dat per gordijn  het aantal runners/haakjes een even aantal moet zijn ! 2 haakjes vormen namelijk 1 plooi.

Wave-plooi band  
Naast het universele wave-plooi band hebben wij ook het band van het "newave" systeem. Dit wave band is er voor de runners van 6 cm. en apart ook voor de runners van 8 cm. Op dit band is d.m.v. verschillende merktekens aangegeven waar u precies uw haakjes moet insteken voor een plooitoeslag van 200 / 250 / 280 %. Uiteraard moet u daarbij wel gebruik maken van de speciale  tabel.

Wave-plooi haakjes
Deze haakjes worden in de lusjes van het band geschoven. In principe heeft u altijd net zoveel haakjes nodig als runners echter als u gebruik gaat maken van de speciale eindrunner dan heeft u per eindrunner een extra haakje nodig.

Wave-plooi runner 6 cm.
Kiest u voor een smalle plooi dan moet u de runner hebben met een tussen afstand van 6 cm. Het geheim van de wave-plooi wordt in grote mate bepaald door de wave-plooi runner ! Deze runners zijn met een dun koordje met elkaar verbonden. Dit koordje verdwijnt in de rail en is voor u niet zichtbaar maar zorgt er wel voor dat de runners op een vaste afstand van elkaar in de rail blijven zitten. De runners welke door ons worden verkocht in winkel en webwinkel zijn allemaal draaibaar in de rail waardoor u de wave-plooi makkelijk kunt schikken. Heeft u een niet draaibare runner dan moet u er rekening mee houden dat u de gordijnen zorgvuldig om en om aan de rail hangt !


Wave-plooi runner 8 cm.
Kiest u voor een brede plooi dan moet u de runner hebben met een tussen afstand van 8 cm. Het geheim van de wave-plooi wordt in grote mate bepaald door de wave-plooi runner ! Deze runners zijn met een dun koordje met elkaar verbonden. Dit koordje verdwijnt in de rail en is voor u niet zichtbaar maar zorgt er wel voor dat de runners op een vaste afstand van elkaar in de rail blijven zitten. De runners welke door ons worden verkocht in winkel en webwinkel zijn allemaal draaibaar in de rail waardoor u de wave-plooi makkelijk kunt schikken. Heeft u een niet draaibare runner dan moet u er rekening mee houden dat u de gordijnen zorgvuldig om en om aan de rail hangt !Wave plooi runner 8 cm.

Wave plooi runner 8 cm.

Standaard wave - plooi runner met een koordje tussen de runners van 8 cm.
Dit artikel wordt verkocht per stuk.

Let op voor 1 plooi zijn altijd 2 runners nodig !

Direct beschikbaar
€0,35 Toevoegen

Eind runner
Dit unieke onderdeel is door onze leverancier speciaal ontwikkeld om uw wave-plooi gordijn aan het einde van de rail maar ook aan de sluitzijde mooi te laten hangen. Dit hulpstuk in de vorm van een zadeltje klikt u eenvoudig met het haakje aan de laatste runner in uw rail. Daarna kunt u d.m.v. 2 wave-plooi haakjes het gordijn aan het zadeltje vast maken. Let op dat u dus per eindrunner altijd 1 extra haakje nodig heeft !


Deze eindrunner zorgt ervoor dat het gordijn mooi recht onder de rail blijft hangen en niet weg draait een bijkomend voordeel is dat u aan het middelste gaatje van de runner een trekstang vast kan maken. Door het gebruik van de trekstang kunt u het gordijn gemakkelijker open en dicht doen en worden deze ook minder snel vuil!


Klik hier voor een uitleg over het plaatsen van een eindrunner op uw systeem !


Terug naar de inhoud | Terug naar het hoofdmenu