waveplooi

Ga naar de inhoud

Hoofdmenu:

Heeft u een speciale rail nodig voor een wave-plooi gordijn ?

Nee zeker niet ! Maar u moet wel een rail hebben waar de speciale wave-plooi runners inpassen ! De meest gebruikte rail in Nederland is ongetwijfeld de U rail. Vroeger vaak GEFI rail genoemd en de laatste jaren het meest bekend onder de naam KS rail. Ook in deze rail kunt u gewoon de speciale wave-plooi runner schuiven en gebruiken.

IEDER VOORDEEL HEEFT ZIJN NADEEL !

Een wave-plooi gordijn hangt altijd onder de rail ! Dit houdt in dat de rail ook zichtbaar is als u het gordijn sluit. In Nederland zijn we het niet gewend om de rail te zien en heel veel mensen vinden dit dan ook het nadeel van een wave-plooi gordijn. Door te kiezen voor een rail die minder zichtbaar is of juist wel gezien mag worden kun je zeggen dat er in die zin een speciale wave-plooi rail is.

Wave-plooi rail laag model
In onze webwinkel vindt u een speciale "laag model" wave-plooi rail. Deze rail is slecht 1 cm. hoog en kan strak tegen het plafond geplaatst worden met onzichtbare steunen. Doordat het wave-plooi gordijn daar strak onder komt te hangen en een behoorlijke pakketdiepte heeft is de rail bijna niet te zien en krijgt u het idee dat het gordijn in de ruimte zweeft. Als uw gordijn naar de zijkant is geschoven dan ziet u de rail uiteraard wel maar deze mooie bijzondere rail mag dan ook gezien worden.

Wave-plooi uni rail
Deze rail is eigenlijk een luxe model van de ouderwetse U-rail. De rail is aan de voorkant een beetje rond en kan met verschillende steunen tegen plafond of wand geplaatst worden. Uiteraard is dit profiel prima geschikt voor de wave-plooi runner en is daarmee een prima alternatief voor uw bestaande rail.

Luxe rail of roede rail
Ook de meeste roede rail profielen en andere luxe rail modellen zijn geschikt om de wave-plooi runner in te gebruiken. Uiteraard moet er per rail wel goed gekeken worden of deze echt bruikbaar is maar daarvoor kunt u ons altijd raadplegen en ons vragen u een runner toe te sturen om e.e.a. uit te proberen.

Terug naar de inhoud | Terug naar het hoofdmenu